Seo съвети

Оптимизацията за търсачки или SEO е изключително важна за търговците. Seo съвети от Web design Bulgaria. Когато оптимизирате уеб страниците си, включително и публикациите в блога си. Правите уебсайта си по-видим за хората, които въвеждат ключови думи, свързани с вашия продукт или услуга чрез търсачки като Google. Но дали съдържанието на блога ви наистина да помогне на вашия бизнес органично ранг в търсачките? Блогът помага ли при SEO? Блоговете помагат за повишаване на SEO качеството, като позиционират вашия уебсайт като подходящ отговор на въпросите на вашите клиенти. Публикациите в блогове, които специално използват разнообразни тактики за SEO на страницата, могат да ви дадат повече възможности за класиране в търсачките. И да накарате клиентите да посетят вашия сайт. Въпреки това е ясно съдържанието на блога да се допринесе за вашето SEO обилни актуализации. Алгоритъма на Google може да направи това сложно.

SEO съвети

И най-добрите практики за SEO днес са свързани с уместност и намерения. И така, когато става въпрос за вашия блог, как да разберете какво има значение и какво не? Какви са днешните тактики за класиране в блоговете и какво се счита за старо училище? Опростяване на SEO. Объркването е често срещан проблем, пред който са изправени търговците на цифрово съдържание – и ние искаме да помогнем. В тази публикация ще разгледаме как да оптимизирате публикациите в блога си за ключовите думи, които ви интересуват. Заедно с няколко други тактики за оптимизация, които трябва да имате предвид. Освен това има някои други начини, по които можете да опростите SEO по отношение на блога на вашия бизнес. Заедно със Seo съвети в блога, които ще прегледаме за момент, помислете и за следното. Ако сте клиент на Web design Bulgaria, разгледайте конкретни съвети за SEO оптимизация за вашите отделни публикации в блога.

Клиенти на Web design Bulgaria

Можете да направите това, като щракнете върху иконата на стълбовата графика в най-лявата страна на редактора на вашия блог, когато работите върху публикацията. За да получите достъп до екрана за SEO оптимизация. Ако не сте клиент на Web design Bulgaria, използвайте тези seo съвети като контролен списък, докато пишете в блога. Сега нека да разгледаме тези няколко съвета за SEO в блога, от които можете да се възползвате, за да подобрите търсенето на вашето съдържание. Фокусирайте се върху 1-2 ключови думи с дълга опашка, които съответстват на целта на вашия целеви четец. Включете 1-2 ключови думи в определени части от вашите публикации. Уверете се, че вашият блог е удобен за мобилни устройства и реагира. Оптимизирайте мета описанието си и използвайте цялото пространство. Оптимизирайте вашите изображения с алтернативен текст. Не използвайте твърде много подобни маркери за теми. Използвайте URL структури, които помагат на вашите посетители и вътрешни връзки когато е възможно.

Публикация в блог

Seo съвети. Използвайте Google Search Console. Използвайте клъстери на теми. Създавайте вечно зелено съдържание. Преназначете или актуализирайте текущото си съдържание и премахнете остарялото съдържание. Фокусирайте се върху 1-2 ключови думи с дълга опашка, които съответстват на целта на вашия целеви четец. Добро правило е да се съсредоточите върху една или две ключови думи с дълги опашки на публикация в блога. Въпреки че можете да използвате повече от една ключова дума в една публикация. Оставете фокуса на публикацията достатъчно тесен, за да можете да отделите време за оптимизиране само за една или две ключови думи. Може би се чудите: Защо ключови думи с дълга опашка? Тези по-дълги, често базирани на въпроси ключови думи поддържат публикацията ви фокусирана върху конкретните цели на вашата аудитория. Например ключовата дума с дълга опашка как да напиша публикация в блог е много по-въздействаща от гледна точка на SEO, отколкото кратката ключова дума публикация в блога.

Ключови думи

Посетителите на уебсайтове, търсещи ключови думи, са по-склонни да прочетат цялата публикация и след това да потърсят повече информация от вас. С други думи, те ще ви помогнат да генерирате един вид трафик – посетители, които конвертират. Включете тези 1-2 ключови думи в определени части от публикацията си. След като вече имате една или две ключови думи е време да ги включите в публикацията си в блога. Къде са най-добрите части от публикациите ви, за да включите тези термини, така че да се класирате високо в резултатите от търсенето? Има четири основни места, където трябва да се опитате да включите ключовите си думи: заглавен маркер, заглавки и тяло, URL и мета описание. Заглавието на вашия блог ще бъде първата стъпка на търсачката и читателя при определяне на уместността на вашето съдържание. Така че включването на ключова дума тук е жизненоважно. Google нарича това таг на заглавието в резултат от търсенето. Не забравяйте да включите ключовата си дума в първите 60 знака от заглавието си, където Google отрязва заглавията на SERP.

Заглавие Tag

Технически Google измерва ширината на пикселите, а не по броя на символите. Seo съвети. Наскоро Google увеличи ширината на пикселите за органични резултати от търсенето, приблизително от 500 на 600 пиксела, което означава около 60 знака. Дълъг заглавен маркер? Когато имате дълго заглавие е добре да вземете ключовата си дума в началото. Тъй като тя може да бъде отрязана в SERPs към края, което може да окаже влияние върху възприеманата релевантност на публикацията ви. Връзка с резултатите от търсачката с оптимизирано за ключови думи заглавие хедъри и тяло. Споменете ключовата си дума с нормален ритъм в тялото на публикацията и в заглавията. Това означава да включите ключовите си думи в своето копие, но само по естествен, удобен за читателите начин. Не прекалявайте с риска да бъдете наказани за пълнене на ключови думи. Преди да започнете да пишете нова публикация в блога сигурно ще помислите как да включите ключовите си думи в публикацията си. Това е умна идея, но тя не трябва да бъде единственият ви фокус, нито пък основният ви фокус.

URL адреси

Всеки път, когато създавате съдържание, вашият основен фокус трябва да бъде върху това, което има значение за вашата аудитория. А не колко пъти можете да включите ключова дума или ключова фраза в това съдържание. Seo съвети. Съсредоточете се върху това да бъдете полезни и да отговорите на въпроса, който вашият клиент може да е задал, за да пристигне на вашата публикация. Направете това и обикновено ще откриете, че естествено оптимизирате за важни ключови думи. Търсачките също търсят вашия URL адрес, за да разберат за какво става въпрос в публикацията ви и това е едно от първите неща, които ще обходи на дадена страница. Имате огромна възможност да оптимизирате своите URL адреси на всяка публикация която публикувате. Тъй като всяка публикация живее на своя уникален URL адрес, така че не забравяйте да включите една до две ключови думи в нея. Връзка с резултатите от търсачката с оптимизиран за ключови думи URL адрес.

Мета Описание

Вашето мета описание има за цел да даде на търсачките и читателите информация за съдържанието на публикацията ви в блога. Това означава, че трябва да използвате дългосрочния си термин, така че Google и вашата аудитория да са наясно със съдържанието на публикацията ви. В същото време имайте предвид, че копието има голямо значение за честотата на кликване. Защото удовлетворява намерението на определени читатели, колкото е по-ангажиращо, толкова е по-добре. Уверете се, че вашият блог е удобен за мобилни устройства или има отзивчив дизайн. Знаете ли, че повече хора използват търсачка от мобилните си телефони, отколкото от компютър? И за всички онези ценни заявки за търсене, които се правят на мобилни устройства, Google първо показва мобилните резултати. Това е още един пример за това, че Google силно благоприятства уебсайтовете, удобни за мобилни устройства. И така, как да направите своя блог удобен за мобилни устройства? Чрез използване на отзивчив дизайн.

Оптимизиране на мета описанието

Уебсайтовете, които реагират на мобилни устройства, позволяват на страниците на блоговете да имат само един URL адрес вместо два. Един за настолни компютри и един за мобилни устройства, съответно. Това помага на SEO за вашата публикация. Защото всички входящи връзки, които се връщат към вашия сайт, няма да бъдат разделени между отделните URL адреси. В резултат на това ще централизирате SEO силата, която получавате от тези връзки. Помагайки на Google по-лесно да разпознае стойността на публикацията ви и да я класира по съответния начин. Професионален съвет: Това, което ценят търсачките, непрекъснато се променя. Уверете се, че следите тези промени, като се абонирате за официалния блог на Google. Оптимизирайте мета описанието и използвайте цялото пространство. За преглед, мета описание е допълнителното текст, който се появява в SERP. Който позволява на читателите да разберат за какво става дума в линка.

Връзка с резултатите от Google

Мета описанието дава на търсещите информация, от която се нуждаят, за да определят дали съдържанието ви е това, което търсят. В крайна сметка им помага да решат дали ще щракнат или не. Максималната дължина на това мета описание е по-голяма от преди, сега е около 300 знака. Което предполага, че иска да даде на читателите по-голяма представа за това какво ще им даде всеки резултат. Така че, освен че е удобно за читателя, вашето мета описание трябва да включва ключовата дума long tail, за която се опитвате да класирате. Връзка с резултатите от Google с разширено мета описание . Терминът е удебелен в мета описанието, което помага на читателите да установят връзката между намерението на думата им за търсене и този резултат. Забележка: В днешно време не е гарантирано, че вашето мета описание винаги се изтегля в SERP, както някога. Google изтегля други части от публикацията ви в блога, които включват търсените ключови думи. Вероятно за да даде на търсещите оптимален контекст около това как резултатът съответства на конкретната им заявка.

Оптимизиране на изображенията

Оптимизирайте вашите изображения с алтернативен текст на изображението. Публикациите в блогове не трябва да съдържат само текст. Те също трябва да включват изображения, които помагат да се обясни и поддържа съдържанието ви. Търсачките обаче не търсят просто изображения. По-скоро те търсят изображения с алтернативен текст на изображението. Значение, за да сте сигурни, че вашите изображения се възползват от SEO на вашия блог, ще трябва да включите алтернативен текст на изображението. Може би се чудите защо е така. Тъй като търсачките не могат да виждат изображения по същия начин, както хората. Алтернативният текст на изображението казва на търсачката за какво става дума в изображението. Това в крайна сметка помага на тези изображения да се класират на страницата с резултати от изображенията на търсачката. Алтернативният текст на изображението също така подобрява потребителското изживяване. Той се показва в контейнера за изображения, когато изображението не може да бъде намерено.

Оптимизиране на изображенията с алтернативен текст

Технически, alt текстът е атрибут, който може да бъде добавен към етикет на изображение в HTML. Как да оптимизирате вашите изображения с алтернативен текст на изображението. Алтернативният текст на изображението трябва да бъде описателен по полезен начин. Което означава че трябва да предоставя на търсачката контекст за индексиране на изображението, ако е в статия в блог, свързана с подобна тема. За да осигурите повече контекст, ето списък с неща, които трябва да имате предвид, когато създавате алтернативен текст за изображенията на вашия блог: Опишете изображението. Бъдете конкретни в описанието си. Дръжте го под 125 знака. Използвайте ключовите си думи но избягвайте пълненето на ключови думи. Панелът за SEO ще разпознае дали сте оптимизирали изображенията си или не. Въпреки че тези елементи не са толкова важни, колкото някои други оптимизации, те все още са необходими.

SEO панел за изображения

Не използвайте твърде много подобни етикети на теми. Темите могат да помогнат за организирането на съдържанието на вашия блог, но ако прекалите с тях, те ще бъдат вредни. Ако имате твърде много подобни маркери, може да бъдете наказани от търсачките за дублирано съдържание. Помислете за това по този начин, когато създавате маркер на тема. Вие също създавате нова страница когато правите изработка на сайт, където съдържанието от тези маркери на теми ще се появи. Ако използвате твърде много подобни маркери за едно и също съдържание, за търсачките изглежда, че показвате съдържанието няколко пъти в уебсайта си. Ако се притеснявате, че текущите ви публикации в блога имат твърде много подобни етикети, отделете малко време, за да ги почистите. Изберете около 15–25 маркера за теми, които смятате за важни за вашия блог. След това само маркирайте вашите публикации с тези ключови думи. По този начин няма да се притеснявате за дублирано съдържание.

Използване на URL структури

Използвайте URL структури, които помагат на вашите посетители. Структурата на URL адресите на вашите уеб страници трябва да улесни посетителите ви да разберат структурата на вашия уебсайт и съдържанието, което ще видят. Търсачките предпочитат URL адресите на уеб страници, които улесняват тяхното и посетителите на уебсайтовете да разберат съдържанието на страницата. По този начин структурата на URL действа като система за категоризация на читателите. Това им дава информация къде се намират на уебсайта и как да получат достъп до нови страници на сайта. Търсачките оценяват това, тъй като им улеснява да идентифицират точно до каква информация ще имат достъп търсачите на различни части от вашия блог или уебсайт. Входящите връзки. Входящите връзки към съдържанието ви помагат да покажете на търсачките валидността или уместността на съдържанието ви. Същото важи и за вътрешно свързване с други страници на вашия уебсайт. Ако сте писали за тема, спомената в публикацията ви в блог в друга публикация в блог, електронна книга или уеб страница, най-добрата практика е да се свържете с тази страница.

SEO панел за връзки

Не само вътрешните връзки ще помогнат да задържите посетителите на вашия уебсайт, но също така ще покаже и другите ви подходящи и авторитетни страници за търсачките. Можете да мислите за това като за решаване за вашето SEO, като същевременно помага на посетителите ви да получат повече информация от вашето съдържание. Използвайте Search Console на Google. Безплатната конзола за търсене на Google съдържа раздел, наречен отчет за анализ на търсенето. Този отчет ви помага да анализирате кликванията от Google. Търсене – полезно е да определите кои ключови думи хората използват, за да намерят съдържанието на вашия блог. Можете също така да научите как да използвате Google Search Console. Линейна графика, показваща ефективността на ключовите думи в Google Search Console. Не забравяйте, че много търговци на съдържание се борят с оптимизирането на публикациите си в блога за търсене. Истината е че публикациите ви в блога няма да започнат да се класират веднага. Изграждането на авторитет за търсене отнема време.

Клъстери на теми

Но когато публикувате публикации в блогове често и последователно ги оптимизирате за търсене. Като същевременно поддържате читателско изживяване, основано на намерения, ще извлечете ползите под формата на трафик и дългосрочни клиенти. Начинът, по който в момента са структурирани повечето блогове, блогърите и оптимизаторите работят за създаване на отделни публикации в блогове, които се класират за конкретни ключови думи. Това прави нещата неорганизирани и трудно за посетителите на блога да намерят точната информация, от която се нуждаят. Това също води до това, че вашите URL адреси се конкурират помежду си в класацията на търсачките. Когато създавате множество публикации в блога на подобни теми. Сега, за да се класира в търсенето и да отговори най-добре на новите видове заявки, които търсещите подават, решението е моделът на клъстера на темите.

Класация в търсенето

Seo съвети. За да работи този модел, изберете общите теми, по които искате да се класирате. След това създайте съдържание въз основа на конкретни ключови думи, свързани с тази тема. Които всички се свързват помежду си, за да установят по-широк авторитет на търсачката. Ето как изглежда нашата блогова инфраструктура сега с модела на клъстера на темите. Конкретни теми са заобиколени от публикации в блога, свързани с по-голямата тема, свързани с други URL адреси в клъстера чрез хипервръзки: Набор от тематични клъстери за SEO. Този модел използва по-обмислена архитектура на сайта, за да организира и свързва URL адреси заедно. За да помогне на повече страници на вашия сайт да се класират в Google. Също така и да помогне на търсачите да намират информацията от вашия сайт по-лесно. Тази архитектура се състои от три компонента – съдържание на стълб, съдържание на клъстер и хипервръзки. SEO модел, използващ икони за стълбово съдържание, клъстерно съдържание и хипервръзки.

Seo съвети за публикуване на ново съдържание

Непрекъснато създавайте и публикувайте вечно зелено съдържание. Когато планирате и пишете статии в блога си, уверете се, че съдържанието е вечно зелено. Значението е, че съдържанието е за теми, които със сигурност ще останат уместни и ценни за дълъг период от време. Нека разгледаме няколко причини, поради които вечно зеленото съдържание е толкова важно: Това ще ви помогне да се класирате във времето, а не само в близко бъдеще. Той допринася за постоянното количество трафик, идващо към вашия блог и уебсайт дълго след датата на неговото публикуване. Това ще ви помогне да генерирате потенциални клиенти с течение на времето в резултат на непрекъснато генерирания трафик. Цялото съдържание на блога, независимо дали става въпрос за статия с дълга форма. Ръководство с инструкции, често задавани въпроси, уроци и така нататък трябва да бъде вечно зелено. Дори изображенията, които използвате в тези публикации, трябва да са вечно зелени.

Актуализиране на съдържанието

Пренасочете или актуализирайте текущото си съдържание и премахнете остарялото съдържание. За да подобрите SEO, може да приемете, че трябва да създадете ново съдържание в блога. Въпреки че това е отчасти вярно, вие също трябва да съсредоточите голяма част от времето и енергията си върху съществуващото съдържание в блога. По-конкретно, възстановяване и актуализиране на текущото ви съдържание, както и премахване на остарялото ви съдържание. Това е така, защото отнема много повече време, докато напълно ново парче съдържание се установи на страницата с резултати от търсачката и придобие авторитет. Докато можете да актуализирате част от съдържанието и да се възползвате от предимствата сравнително незабавно. Актуализираното съдържание не само ще се класира по-бързо в SERP, подобрявайки броя на посетителите и възможните клиенти. Но и отнема много по-малко време и по-малко ресурси, за да актуализирате съществуващо съдържание, вместо да създавате чисто нова статия.

Оптимизиране на съдържанието на вашия блог – Seo съвети

Освен това актуализирането и пренасочването на някои от най-успешните ви части от съдържанието удължава живота му. Така че да можете да постигнете най-добрите резултати за по-дълъг период от време. Последната част от това включва премахване на вашето остаряло съдържание, което вече не е от значение за вашата аудитория. Въпреки че целта ви е да гарантирате, че съдържанието ви е вечно зелено, някои от тях със сигурност ще остареят с времето. Това включва статистически данни, информация за продуктите, или информация, която се променя във вашата индустрия с течение на времето. Вашето правило трябва да бъде, ако вече не се вписва и актуализирането му няма смисъл или не работи за ситуацията, просто го премахнете. Не очакваме да включите всяка от тези най-добри практики за SEO в стратегията си за съдържание веднага. Но с напредването на уебсайта ви, целите ви в търсачките също трябва да се увеличат. Тогава ще можете да направите изграждане на връзки, за да накарате други уебсайтове да се върнат обратно към вашия блог.