Платформа за сайт.

Процесът за създаване на уебсайт или проект може да бъде разделен на 3 етапа: 1. Планиране. 2. Дизайн. 3. Развитие. Платформа за сайт. Планирането на този етап може да бъде разделен на няколко подетапа, като. Създаване на идеи. Разработка на основната структура на сайта. Изработване на оформлението на сайта. Създаване на идеи. На този етап трябва да вземем решение по темата на сайта. Освен това, в съответствие с избраната тема, е необходимо да се съберат подходящите материали като текст и графика. Повече информация за изработка и оптимизация на уебсайт, ще намерите в сайта на Seo-visia.com.

Платформа за сайт

Разработка на основната структура на сайта. Когато сме решили темата на проекта, сме избрали подходящия материал. Следващият етап ще бъде разработка на основната структура на сайта. Структурата на проекта предполага разделите на сайта, в съответствие с които ще се формира навигационното меню и ще се изгради дизайнът на проекта. На този етап можете да класифицирате материала по теми и раздели. Изработване на оформлението на сайта. След като сме решили структурата на проекта, можем да изготвим оформлението на проекта схематично. За да нарисувате скица, можете да използвате хартия и писалка. Важно е да се отбележи, че този етап не е чертеж на завършено оформление на дизайна, а просто схематична скица. Която е направена, за да се разбере как ще бъдат разположени основните информационни блокове, графики и други елементи на дизайна на сайта.

Елементи на основната страница

Много често основните елементи на страницата на един сайт са, съдържащия блок, лого, навигация, съдържание, долен колонтитул и свободно пространство. Свободното пространство не е елементна дизайна, а концепция. Как се изработва уебсайт? Съдържащ блок. Самият елемент на тялото или divi може да действа като контейнер на страницата. Ширината на съдържащия блок може да бъде различна или да бъде фиксирана. Лого. Това е текстов или графичен компонент на проекта, който го отличава от другите. Логото най-често се поставя в горния ляв ъгъл на страницата или в средата в зависимост от оформлението на сайта. Навигация. Главната лента за навигация съдържа връзки към основните раздели на сайта. Навигационната лента най-често се поставя в горната част на страницата. Съдържание. Съдържанието е основният градивен елемент на уеб страницата. Тя заема водеща роля в дизайна на страницата, поради което заема повече място, освен текст се поддържа и от графики.

Елементи на страницата

Долен колонтитул. Този елемент се намира в долната част на страницата и обикновено съдържа информация за притежателя на авторските права. Контакт и правна информация, връзки към основните раздели на сайта, често дублираща основната навигация. Връзки към социални мрежи, формуляр за обратна връзка и така нататък. Фиксирано оформление. Фиксирано оформление означава, че независимо от разделителната способност на екрана на потребителя, вашият сайт винаги ще заема еднаква ширина. Цялостно оформление. Цялостно оформление означава, че страницата на сайта ще се опита да заеме цялото налично пространство на екрана на потребителя, като се приспособи към разделителната способност. В този контекст си струва да се разберат понятия като Responsive и адаптивен уеб дизайн. Първата концепция се вписва в концепцията за „цялостен“ и означава, че когато промените размера на екрана, вашият сайт се адаптира към него.

Изработка на основната страница

Втората концепция означава, че по време на изработката на уебсайта вие определяте основните резолюции. Тоест размерите на екрана, към които вашето съдържание ще се адаптира. И в двата случая трябва да проектирате не едно, а няколко оформления, които да съответстват на различни резолюции на екрана. Често се създават 3 оформления за резолюциите на iPhone, Android Phone, iPad, Android Tablet и Desktop. Защо красивия дизайн създава множество оформления вместо само едно? Когато разработват оформление за мобилна версия на даден сайт, те се опитват да изведат основното съдържание на преден план. Така че навигационното меню много често е скрито. Скрити са големите банери и декоративни елементи, съдържателните блокове обикновено се поставят един под друг. На предварително съставено оформление можете просто да решите кои елементи да оставим на мобилния и кои да скрием.

Модулна мрежа

Преди да изготвите диаграма на проекта, също така е необходимо да разберете концепцията за модулна мрежа. Модулната решетка предполага разделяне на страницата на отделни колони вертикално. Подреждане на съдържанието, когато се разработва оформление на дизайна, точно по тази решетка. Най-популярната система е Grid System, която максимално разделя страницата на 12, 16 и 24 колони. Решетката е с максимална ширина 960 пиксела. Това решение се основава на факта, че по време на създаването на мрежата повечето модерни монитори са имали резолюция от поне 1024 на 768 пиксела. Създаването на оформление въз основа на тази мрежа в бъдеще ще помогне за ускоряване на процеса на разработка. Също така си струва да се отбележи, че при разработването на красиво оформление на страницата има концепция за максимална ширина. Това твърдение се основава на удобството за възприемане на информация. Ако приемем, че нашият сайт няма максимална стойност по ширина, тогава на големите монитори информацията ще бъде много разтегната и ще бъде неудобно да се чете.

Модулната решетка

Най-често те са ограничени до ширина от 1280 пиксела. Модулната решетка 960GS отговаря на концепцията за фиксиран дизайн. А за красив дизайн можете да обърнете внимание на адаптацията на същата решетка или да използвате мрежа. Благодарение на модулната мрежа, съдържателните блокове и елементи ще бъдат разположени на определено разстояние един от друг. Те ще имат разделителна ширина, която ще бъде приятна визуално за потребителя в бъдеще. Също така няма да му създава неудобства при възприемане на сайта. Модулната мрежа всъщност представлява вид визуална абстракция, визуално разделяне на страница на колони с еднаква ширина с еднакви отстъпи между тях. Можете да визуализирате този модел с помощта на водачи или отделен слой, на който тези колони ще бъдат показани. Това е точно решението, което ще намерите в мрежовите шаблони от 960gs.

Платформа за сайт

Проектирайте и изградете свой собствен висококачествен уебсайт. Можете да изберете готови платформи като WordPress, Joomla, Wix, SquareSpace, Shopify или Strikingly. Или да похарчите няколко хилядарки като наемете професионален разработчик който ще напише кода на вашия сайт. Независимо дали популяризирате бизнеса си, представяте работата си, отваряте магазина си или стартирате блог. Създаването на уебсайт е цялостно полезна инвестиция. Той ви дава достъп до глобална аудитория, установява доверие и премахва географските бариери за разширяване на клиентската ви база. Какво представлява изработката на уебсайт? Платформа за сайт се отнася до работата, която е свързана с изграждането на уебсайт. Това може да се отнася за всичко. От създаването на една уеб страница с обикновен текст до разработването на сложно уеб приложение или социална мрежа. Можете да направите всичко това с конструктора на уебсайтове на WordPress Themes.

Платформа за сайт за вашия бизнес

Всеки уебсайт се нуждае от уеб хост – компания, която предоставя сървърите, които съхраняват и захранват уебсайта. Изборът на добър хостинг доставчик се свежда до три S – скорост, поддръжка и сигурност. Какво е хостинг и домейн? Уеб хостингът е акаунт на компютър, известен още като сървър, който може да съхранява и обслужва файлове на уебсайтове чрез интернет. Регистрацията на домейн дава под наем съдържанието от човека думи, като насочва хората към конкретни файлове на уебсайтове чрез браузър. Изборът на домейн е едно от най-важните решения, които можете да вземете за вашия сайт. Въпреки че повечето от най-добрите домейни са заети, това не означава че няма да можете да намерите перфектен домейн за вашата марка. Името на вашия домейн е адресът на вашия уебсайт. Това е, което клиентите ви ще въведат в уеб браузъра си, за да видят съдържанието ви. То трябва да е уместно, закачливо и да отразява възможно най-отблизо това, което планирате да правите с бизнеса си.

Процес на разработка на уебсайт

Процесът на създаване на уебсайт не е толкова лесен, колкото 1-2-3. Всеки път на разработка е различен в зависимост от типа уебсайт, езиците за програмиране и ресурсите. Следващият раздел служи като кратък преглед на процеса на уеб разработка и кратко въведение в най-често срещаните езици и опции за CMS. 1.Формирайте план. Преди да поставите химикалка на хартия или ръце на клавиатура, жизненоважно е първо да се свържете с екипи и персонал във вашата организация. За да разработите план за вашия уебсайт. Ето няколко въпроса, които трябва да имате предвид преди първата си чернова на сайта: Каква е целта на вашия уебсайт? Коя е вашата аудитория и искате ли тя да се появи на вашия уебсайт? Какъв е типът на уебсайта? Какво съдържание искате да публикувате и в какъв обем? Каква е целта на това съдържание? Като се има предвид общата картина, как ще структурирате уебсайта си за най-добро навигационно изживяване? Какъв е вашият бюджет?

Отговори на въпросите за платформа на сайт

Отговорите на въпросите ще изискват взаимодействие между вашите уеб разработчици. Маркетингови и финансови екипи, за да осъществявате информирани обаждания. От тук можете да изброите приоритетите си и да разработите график от сега. 2. Създайте карта на сайта. Всички добри уебсайтове започват с план. Разработчиците наричат ​​това карта на сайта. Не е задължително да е официален документ; това е просто визията за вашия сайт, която ще даде насоки както на вас, така и на вашия разработчик. Точно както бизнес план дава на потенциалния инвеститор представа за вашите цели и резултати, картата на сайта дава на разработчика представа за това. Което представяте и информацията, която е необходима, за да отговаря на вашата визия. Можете да създадете своя собствена карта на сайта или да работите с вашия разработчик. Ето няколко въпроса, които да си зададете, когато планирате изработката на вашия сайт.

Платформа за сайт

Какви отделни страници искате? Какво съдържание ще има на тези страници? Как можете да направите тези страници в категории? Тези категории може да представляват менюто на началната ви страница – ако ви помага да мислите по този начин. Каква е йерархията на страниците на вашия сайт? Как ще се свържат страниците? Кои страници и категории са от съществено значение за вашия сайт и потребителско изживяване и кои могат да бъдат премахнати или комбинирани? Отново е добра идея да се консултирате с други екипи във вашата организация. Ако имате екип за SEO или стратегия за съдържание, техният принос ще бъде от решаващо значение за свързващата структура и категоризирането на вашите страници. 3. Напишете кода на вашия уебсайт. Следващата стъпка в процеса на уеб разработка е писането на кода. Разработчиците ще използват различни езици за кодиране за предния и задния край на уебсайтовете. Както и за различните функционалности на сайта, като дизайн, интерактивност и така нататък.

HTML

HTML се използва от 90 – те години на миналия век. Това е основата на всички уебсайтове и представлява минимума от това, което е необходимо за създаването на уебсайт. Да, можете да създадете уебсайт само с HTML. Това обаче не би изглеждало твърде красиво. Езици като CSS и JavaScript подобряват и променят основната структура на сайта, изградена от HTML кодове. HTML5 е най-новата версия и поддържа крос-платформена браузърна функционалност, което я прави популярна при разработването на мобилни приложения. CSS. Cascading Style Sheets (CSS) е разработен в края на 90 -те години. Той добавя дизайнерски елементи като типография, цветове и оформления към уебсайтовете – това е козметичният код. CSS позволява на разработчиците да трансформират вашия уебсайт, така че да съответстват на естетиката, която сте си представяли за вашия сайт. Подобно на HTML5, CSS е съвместим с всички браузъри, като Google Chrome, Mozilla Firefox, Microsoft Edge, Safari, Opera и други.

Java Script

Java Script е най-важната част от кодиращите езици. Създаден в средата на 90-те години, Java Script се използва за добавяне на функционалност към уебсайтовете. Разработчиците го използват за добавяне на анимации, автоматизиране на задачи в рамките на определени страници и добавяне на интерактивни функции, които подобряват потребителското изживяване. Java Script се развива бързо. Някога считан за език играчка, сега Java Script е най-широко използваният език за кодиране в света. С помощта на Node.Js, сега това е език за кодиране на бекенд. Това е първият език, разбираем от браузъра, а някои дори са обсъждали прилагането на машинно обучение към него. HTML, CSS, Java Script са голямата тройка на уеб разработката. Почти всеки уебсайт ги използва в известна степен. Има много други, като сървърни езици като Java, C ++, Python и SQL, но разбирането на тези три е от основно значение за знанията ви за разработка на уебсайтове.

Изграждане на задната част на вашия сайт

Платформа за сайт. Писането на код може да е една от по-сложните части на уеб разработката, но едва ли е единственият компонент. Платформа за сайт. Също така трябва да изградите структурите и дизайна на своята задна и предна част от сайта. Нека започнем с бекънда. Back-end обработва данните, които позволяват функционалността на front-end. Например, бекендът на Facebook съхранява снимките ми, така че предният край може да позволи на другите да ги разгледат. Той се състои от два ключови компонента: Бази данни, които са отговорни за съхранението, организирането и обработката на данни, така че да могат да бъдат извлечени чрез заявки на сървъра. Сървъри, които са хардуер и софтуер, които съставят вашия компютър. Сървърите са отговорни за изпращането, обработката и получаването на заявки за данни. Те са посредник между базата данни и клиент/браузър.

Как работят браузъра и сървъра

Браузърът на практика ще каже на сървъра че има нужда от тази информация. Сървърът ще знае как да получи тази информация от базата данни и да я изпрати на клиента. Тези компоненти работят заедно, за да създадат основата за всеки уебсайт. Що се отнася до изграждането на вашия уебсайт, разработчиците на бекенда ще установят три неща. Вашият логически код, който по същество представлява набор от правила за това как вашият уебсайт ще отговори на определени заявки. И как обектите на вашия уебсайт ще взаимодействат с вашето управление на база данни. Така вашият уебсайт ще организира, управлява и извлича своите данни от вашата инфраструктура. По този начин вашият сайт ще бъде хостван. Хостингът на вашия собствен сайт ще ви даде по-голям контрол, но е много по-скъп и изисква от вас да поддържате здравето на вашия сайт и сигурността на сървъра. С тези компоненти и решения, вашият уебсайт ще бъде готов за развитие.

Back-end разработка

Бекендът е леко допирателен към уеб разработката, защото не винаги се нуждаете от бекенд, ако не съхранявате никакви данни. Данни в този контекст означава всяка въведена от потребителя информация, която трябва да запазите. Помислете за влизане в уебсайта. Ако нямат бекенд, как биха могли да запомнят данните ви за вход? Или какви са настройките на вашия профил? За да получите тази информация, имате нужда от back-end. Facebook, например, трябва да знае кои хора са във вашия списък с приятели, към какви събития сте се присъединили. Какви публикации сте създали и други. Това са всички данни, които се съхраняват в базата данни. Ако нямаха бек-енд с база данни, никой от тези данни нямаше да бъде достъпен за тях. От друга страна, уебсайт, който е чисто информативен и не изисква от потребителите да въвеждат никакви данни, няма да се нуждае от бекенд. Така че, ако нямате данни, не е задължително да се нуждаете от back-end разработка.

Изграждане на предната част на вашия сайт

Ако някога сте се занимавали с уеб дизайн или сте имали уебсайт в WordPress, Squarespace или Google Sites, сте се докоснали до уеб разработката от предната част на сайта. Предните неща на страниците са важни, това е какво виждат вашите посетители, клиенти и потребители и как ще използват вашия уебсайт. Front-end разработката включва комбинация от JavaScript, HTML и CSS. Той също така контролира компоненти като типография и шрифтове, навигация, позициониране и съвместимост и отзивчивост на браузъра. Тази част ще отразява повече от първоначалната визия на сайта и това, което сте включили във вашата рамка. Тъй като технологиите и предпочитанията на потребителите се променят, кодирането от страна на клиентите има тенденция да остарява, много по-бързо от развитието на back-end. Тук кодиращите ресурси са полезни.

Изграждане на вашия сайт с CMS платформа

Защо някой би избрал CMS платформа вместо писане на кода на ръка или от нулата? Платформа за сайт. CMS платформата е по-лесна за използване и често има инструменти за хостинг на сайта. От друга страна, той е по-малко гъвкав и следователно ви дава по-малък контрол върху вашия интерфейс. Какво е CMS платформа? CMS платформа е софтуер, който ви позволява лесно да управлявате съдържание и да създавате уебсайтове. Обикновено уеб страниците са написани на езици за програмиране HTML, JavaScript и CSS. Ако трябва да създадете уебсайт без CMS платформа, тогава ще трябва да научите тези езици и да напишете много код. CMS платформите решават този проблем, като ви позволяват да направите уебсайт без писане на код или обучение по програмиране. Освен ако, разбира се, не търсите CMS, подходяща за разработчици, което означава, че вече знаете как да кодирате.

Как да изберете най-добрата CMS платформа

Има много различни CMS платформи, така че коя да изберете? Искате CMS платформа, която ви улеснява при създаването и редактирането на съдържание. Това често означава да имате интерфейс за плъзгане и пускане, така че можете да добавяте различни елементи към страниците си. Трябва да бъде бързо и лесно да правите промени в съдържанието на вашия сайт след публикуването му. Опции за дизайн. Вашият CMS софтуер трябва да ви предложи много шаблони за дизайн на уебсайт, от които да избирате. Той също така трябва да ви позволи лесно да персонализирате тези дизайни според вашите собствени изисквания. Преносимост на данните. Страхотната CMS платформа трябва да има инструменти за лесно експортиране на вашите данни и преместването им на друго място. Например, по-късно може да решите да изберете друга платформа или друга хостинг компания. Преносимостта на данните ви улеснява да се движите с пълна свобода.

Колко струва CMS платформата?

Някои CMS платформи са напълно безплатни. Други начисляват месечна такса. Дори и с безплатни CMS платформи, често ще трябва да плащате за разширения, дизайни или уеб хостинг услуги на трети страни. Опитайте се да разберете колкото можете повече за ценообразуването, преди да изберете вашата CMS платформа, за да нямате неприятни изненади. Опциите за CMS платформите включват плъгини, които премахват необходимостта от писане на бекенд. Например, има приставки за WordPress за електронна търговия, така че вместо да изграждате сложен гръб за зареждане на кредитни карти на клиентите. Можете просто да използвате съществуващ плъгин и изобщо да избягвате необходимостта да се занимавате с бази данни и код на сървъра. Също така трябва да знаете че не трябва да се използват два подобни плъгинга за оптимизиране на сайта. Това може да доведе до падане на сайта от класирането по ключови думи в страниците на Google.

Разширения и допълнения на CMS платформата

Не всички уебсайтове са еднакви. Ето защо е невъзможно нито една CMS платформа да разполага с всички функции, които да отговарят на изискванията за всеки уебсайт. Разширенията и добавките решават този проблем. Това са отделен софтуер, който можете просто да инсталирате на вашия CMS софтуер, за да разширите неговите функции и да добавите нови, когато е необходимо. Мислете за тях като за приложения за вашата CMS платформа. Платформа за сайт. Опции за помощ и поддръжка. Въпреки че CMS платформите имат за цел да направят изграждането на уебсайт възможно най-лесно, все пак може да имате някои въпроси. Разберете каква помощ и поддръжка има, ако възникнат проблеми. Някои доставчици на CMS платформите ще имат няколко често задавани въпроси и екип за обслужване на клиенти, който реагира болезнено бавно. Други ще имат голяма подкрепяща общност, която може да ви помогне по всяко време на денонощието.

Коя е най -добрата CMS платформа?

Ние от Web design Bulgaria вярваме, че WordPress.org е най-добрата CMS платформа и създател на уебсайтове в света. Над 47% от всички уебсайтове в интернет се захранват от WordPress и има основателна причина за това. WordPress има всичко, което искате в перфектна CMS платформа. Лесно е да започнете и много уеб хостинг компании на WordPress предлагат процес на инсталиране с едно щракване. Можете да разширите функционалността по почти всеки начин, по който се сетите да използвате приставки които са като приложения за WordPress. В WordPress можете да управлявате магазин за електронна търговия, онлайн форум, LMS, сайт за членство, сайт за търгове, пазар и почти всичко друго, за което се сетите. Няма ограничения за това, което можете да правите с WordPress и ако установите, че имате нужда от повече място за вашия сайт, докато той се разраства. Можете лесно да надстроите хостинга си до управлявана WordPress хостинг компания.

Закупуване на име на домейн

В този момент вашият уебсайт ще има IP адрес. Той също така се нуждае от име на домейн. Запомнящо се име на уебсайт, което посетителите могат да използват, за да намерят вашия сайт. Повечето регистрации на домейни се закупуват за една година, преди да се наложи да ги подновите. Създателите на уебсайтове и хостинг услуги, като WordPress и Squarespace, също ви позволяват да закупите име на домейн. Стартиране на вашия сайт. След като настроите име на домейн и го свържете с хоста си, почти сте готови да разкриете работата си в мрежата. Но не толкова бързо – все още има няколко неща, които трябва да проверите преди официалното откриване на сайта. Те включват планиране на отговорности в екипа ви. Щателно тестване на вашия сайт за всякакви проблеми. Оптимизиране страниците на вашия сайт за SEO и последна проверка, преди да обърнете превключвателя и да пуснете сайта в интернет.

Приложение за сайт

Изберете подходящия за вас конструктор на уебсайтове. Направете своя уникален избор, дали да се доверите на някой разработчик който да напише кода на вашия сайт. Или да изберете готова платформа и само да сложите в нея съдържанието на вашия сайт, който отразява вашия бизнес. Платформа за сайт. Всеки професионален разработчик на уебсайтове предлага: Актуална информация и разрешаване на проблеми. Проницателни отговори и нови перспективи, съвети и трикове за програмисти на всички нива. Връзки към ресурси, беседи и научни статии. Срещи с нови приятели, приятели в кода и потенциални партньори. Регистрирайте се за план, който отговаря на вашите нужди и бюджет. Изберете уникално и подходящо име на домейн. Изберете шаблон за дизайн, който харесвате. Персонализирайте дизайна на вашия шаблон. Качете и форматирайте собственото си съдържание. Изберете и изтеглете приложения. Визуализирайте и тествайте уебсайта си. Публикувайте уебсайта си в интернет. Започнете да изграждате своя уебсайт с шаблоните на WordPress, Joomla или платформа която си изберете, след което го персонализирайте според вашия стил и професионални нужди.

Свързани продукти

Новини

Seo, ► изработка на сайт, ► seo оптимизация