Създаване на бизнес профил.

Една от най-важните стъпки за оптимизиране на вашия уебсайт и вашия бизнес, за да се показват в резултатите от Google Търсене и Google Maps, е да свържете вашата обява в Google My Business с вашия уебсайт. Какво е „Google My Business“? Google My Business е платформата за обяви на Google за бизнес фирми и компании. Създаване на бизнес профил. Той ви предоставя местен бизнес профил, който помага да се уверите, че вашият бизнес се показва, когато хората използват Google Търсене. Безсмислено е, че клиентите търсят онлайн фирми и ако не сте лесно откривани, пропускате клиентите. Ако притежавате определен бизнес, можете да получите начален старт в местните усилия за SEO, като създадете страница в Google места. Google места е директория с бизнес обяви, събрана от Google, нещо като телефонен указател. Google използва тази информация, за да покаже най-подходящите местни резултати на потребители, търсещи определен бизнес. Използва се в техните резултати от органично търсене, както и при търсене на карти от мобилни телефони и таблети.

Създаване на бизнес профил в google места

Има някои първоначални изисквания за създаване на бизнес профил в google местата. За да създадете Ваш бизнес профил, ще трябва да си направите акаунт в Google. Име на фирма и телефонен номер. За да създадете своя акаунт отидете в Google места на следния адрес – www.google.com/placesforbusiness. Продължете и влезте с вашия акаунт в Google. Стартирайте обява. Google първо ще се опита да потвърди вашият бизнес в Google местата. Продължете и въведете вашата държава и телефонен номер на фирмата. Ако намери обява с вашия телефонен номер, ще ви преведе през процеса на подаване на заявки за обяви в Google места, ако не се получи, ще ви отведе до следващата стъпка. Въведете вашата бизнес информация. Тук ще въведете името на вашата компания, местоположението, телефонните номера и друга информация за контакт. Ще трябва също да въведете описание и да изберете към кои категории принадлежи вашият бизнес. Не забравяйте да запазите това описание кратко и полезно за клиентите. Всичко което е спам, може да попречи на публикуването на вашата обява и дори да мине, може да отблъсне клиентите. След това може да изберете до 5 категории. Отново ще искате да изберете най-подходящите категории, които описват вашия бизнес.

Изберете зони за обслужване

Тази следваща стъпка е доста решаваща. Тук можете да кажете на Google кои области обслужвате. Това ще повлияе на това дали вашата обява се показва, когато хората търсят от различни области. Имате възможност да изберете дали клиентите ви идват в местоположението на вашия бизнес, като магазин за търговия на дребно. Или ако отидете при тях, като компания за почистване на килими или компания за борба с вредителите. Ако изберете да пътувате до местоположенията на клиентите си, Google ви дава възможност да скриете физическия си адрес от клиентите. Това е важно за съображения за поверителност, като например. Ако управлявате малкия си бизнес от дома си, или всяка ситуация, при която клиентът не би намерил услуги, като отиде до директното ви местоположение. В същото падащо меню ще трябва също да посочите колко широка област обслужвате. Те ви дават няколко опции: Можете да изберете общ район, като например 50 километра около София. Можете да добавите конкретни градове, които обслужвате, ако в случай че град, който е технически в рамките на 50 километра, не е този, който обслужвате.

Изберете вашите работни часове

Тук ще поставите работните си часове. Това е чудесно, тъй като клиентите ще видят това, когато ви търсят и ще знаят кога могат да се свържат с вас или да се появят във вашия бизнес. Google ви позволява да оставите това празно, ако предпочитате да не споменавате работното си време или ако сте отворени 24 часа в денонощието. Можете дори да посочите 2 различни часа за всеки ден, ако затворите за обяд. Изберете опции за плащане. След това ще изберете начините, по които клиентите могат да плащат за услуги. Това помага на клиентите да имат повече информация за това как могат да взаимодействат с вашия бизнес. Можете да изберете опции за плащане, вариращи от кредитни карти до Google Checkout или PayPal. Качете няколко снимки. След това ще искате да качите няколко снимки на вашия бизнес. Препоръчваме първо вашето лого, а след това няколко страхотни снимки на интериора и екстериора на вашето местоположение. Клиентите се чувстват по-комфортно с една компания, след като я опознаят, а снимките са чудесен начин да направят това въведение. Избягвайте да използвате изображения, които съдържат съобщения или са предимно текстови, тъй като те не отговарят на указанията за изпращане на снимки на Google.

Прикачете видеоклипове в YouTube

Имате страхотна реклама или препоръка? Хоствайте ги в YouTube и ги прикачете тук. Има ограничение от 5 видеоклипа, така че ги накарайте да се броят! Добавете допълнителни подробности. Този раздел е доста адаптивен. Тук можете да кажете на клиентите за други предимства или необходима информация за вашия бизнес. Можете също така да споменете неща като къде е паркингът и допълнителни стоки наред с други неща. Проверете и потвърдете. След като приключите, ще натиснете „Напред“ и ще бъдете отведени до страницата за проверка. Основната форма на валидиране на Google е чрез пощата. Ето защо трябва да имате физически фирмен адрес, на който да получавате поща. След като щракнете върху „Край“, те ще изпратят пощенска картичка до адреса на бизнеса ви за потвърждение. Тази пощенска картичка отнема около 2-3 седмици, за да пристигне и съдържа код, който ще трябва да въведете в акаунта си, преди вашата обява да може да бъде публикувана. След като потвърдите обявата си, тя трябва да се появи в Google в рамките на следващите няколко дни. Поздравления за предприемането на важна стъпка в локалното SEO! Сега вашите клиенти ще имат друг начин да ви намерят онлайн и вашата една стъпка по-близо до изграждането на вашия авторитет онлайн.

Свързани продукти

Новини

Seo, ► изработка на сайт, ► seo оптимизация