Оптимизиране на съдържанието.

Оптимизиране на съдържанието на уебсайта е от решаващо значение за всички писмени текстове. Но същевременно е важно и за целевите страници, които включват информация за други части от съдържанието. Етикети за заглавието: Един от най-важните елементи на оптимизацията на уебсайта е етикетът title. В HTML кода, тагът „title“ се използва за отместване на етикета за заглавие на страницата, който само с няколко думи казва на аудиторията за какво е страницата. Етикетите за заглавието се използват на редица места за описване на съдържанието. Например, те се използват от търсачките като текст на връзката за всеки резултат от търсене, който показват. Освен това те често се използват в мрежите на социалните медии, за да опишат страницата, когато някой споделя съдържанието. Етикетът title също се появява в горната част на браузъра, когато се преглежда страницата. И ако браузърът е с раздели, това ще бъде името на раздела за страницата, която се преглежда. В резултат на това заглавните тагове не са важни само за търсачките; те служат като смислени начини да опишете съдържанието на вашата страница за вашата аудитория.

Оптимизиране на съдържанието

Мета описания: Мета описанията обикновено се показват в страниците с резултати от търсачките като текст на дескриптора за всеки резултат, което го прави ключова информация за вашата аудитория. Мета описанието трябва точно да описва какво ще намерят посетителите, когато щракнат върху вашето съдържание. Успешните мета описания накратко посочват целта на страницата със съдържание и включват приложими ключови думи. Това е вашата възможност да продавате, така че е най-добре да избягвате общи дескриптори, като Добре дошли в нашата начална страница. В допълнение, търсачките ограничават количеството ключови думи, достъпни за описания — обикновено около 150-160 знака. Всеки текст, който надхвърля това, вероятно ще бъде отрязан. Мета ключови думи: Мета ключовите думи са донякъде подобни на мета описания. Маркерът за мета ключови думи не помага директно за подобряване на класирането на страниците. Известно е че потенциално вреди на класирането в търсачките, ако маркерът е препълнен.

URL адреси

Богатия на ключови думи URL адрес предоставя на търсачките още по-описателна информация за вашето съдържание. Така че в допълнение към оптимизирането на маркери за съдържание, вашата URL структура трябва да бъде оптимизирана. За да се гарантира, че е ясна, смислена и съдържа подходящите ключови думи, които са подходящи за вашето съдържание. Когато е уместно, може да искате да включите ключови думи във вашите URL адреси. Така че потребителите, които търсят по-конкретни резултати, могат да намерят съдържанието ви по-лесно в своите търсения. Оптимизиране на изображения. Тъй като потребителите често търсят изображения, визуалното съдържание, което показвате на уебсайта си, също трябва да бъде оптимизирано за откриване. Не само изображенията са включени в специфични търсения на изображения в търсачките, но могат да се появят и в основните резултати от търсенето в мрежата. Мрежата – ако търсачката определи, че вашето изображение е подходящо за определен термин или фраза за търсене. За разлика от оптимизацията на текст, търсачките все още не могат да извлекат пълен смисъл от базирано на изображения съдържание.

Alt тагове

Alt таговете служат като алтернативен текст за описание на изображението, когато изображението не е налично за показване. Това е ключово поради няколко причини. Изображението може да не се покаже, ако интернет връзката на потребителя е особено бавна или ако страницата не се зареди правилно. Освен това, ако се използва софтуер за четене на текст, маркерът alt се чете на глас, за да опише изображенията, които се появяват на страницата. Поради тези и други причини е важно да изберете прости, но богати на ключови думи фрази във вашите alt тагове, за да опишете изображенията на вашия уебсайт. Оптимизиране на съдържанието. Етикети за изображения. Подобно на alt таговете, маркерите за изображения обозначават думите, които трябва да се появяват, когато потребителят превърта или задържи курсора на мишката върху изображение. Те също така помагат на аудиторията ви да разбере контекста на изображението. Така че текстът на маркера, който изберете, трябва да описва точно изображението и да съдържа подходящи ключови думи.

Име на файла

Въпреки че маркерът alt и етикетът за заглавие на изображението дават на търсачките указания за това какво представлява изображението. Подходящото име на файл отива още една стъпка по-далеч. То предоставя контекстуална информация за това как изображението се свързва с другото съдържание на страницата. Точно като маркерите alt и title на вашите изображения, имената на вашите файлове с изображения трябва да включват ключовата дума, за която оптимизирате съдържанието си. Така че, вместо да качвате вашите файлове с изображения във вашия уебсайт, като използвате име на файл, опитайте се да използвате описателни имена. Размер на файла. Както бе споменато по-горе, потребителят може да види текст на алтернативния таг, а не изображение, ако страницата не се зареди правилно. Един от начините да намалите шансовете за тези проблеми със зареждането на страниците е да коригирате размера на файла на вашите изображения. За да сте сигурни, че уебсайтът ви може да ги обработва правилно.

Оптимизиране на съдържанието

Както големите файлове с изображения, така и страниците със съдържание, натоварени с изображения, могат да накарат уебсайта ви да се зарежда бавно. Или изобщо да не се зарежда – и двете могат да доведат до по-ниско класиране в търсачките. Ето защо препоръчвам да намалите размера на вашите файлове колкото е възможно повече, без да губите качеството на изображението. Оптимизиране на видеоклипове. Днес е по-лесно от всякога за всеки, включително маркетолозите, да прави видео съдържание. От многото видеоклипове, които станаха вирусни, научихме, че видеоклиповете не трябва да бъдат професионално записани или скриптирани. Те просто трябва да са интересни, приятни или полезни и завладяващи. За да започнете, създайте оптимизиран, брандиран канал за вашия бизнес на видео сайта по ваш избор. Наличието на марков канал увеличава разпознаваемостта на марката и осигурява опора за другото ви съдържание. След това оптимизирайте видеоклипа си, както следва.

Заглавия на видеоклипове

Заглавието на видеоклипа ви трябва да съдържа подходящи ключови думи, но също така трябва да отговаря на интересите на вашата аудитория. Тъпите заглавия, които са прекалено съобразени с ключовите думи, ще накарат посетителите да повярват, че видеоклипът ви е просто маркетингов шум. Целта ви трябва да бъде да привлечете хората със закачливо заглавие, което ги примамва да гледат видеоклипа ви до края. Описания на видеоклипа. Описанието на видеоклипа трябва ясно да изобразява за какво се отнася този видеоклип. Той трябва да задава очакванията на зрителите за това, което ще видят при гледане. Въпреки че описанието ви трябва да включва ключови думи, то преди всичко трябва да бъде написано по начин, който да отговаря на нуждите на вашата аудитория, а не само на търсачките. Описанието на вашите видеоклипове с връзка трябва да води към страницата на вашия уебсайт, която е най-подходяща за темата. Така че зрителите да знаят къде могат да намерят допълнителното съдържание и друга информация, която предоставяте.

Оптимизация на място и новини

Както при изображенията, когато публикувате видео на сайта си, не забравяйте да оптимизирате етикетите за описание и заглавията. Тъй като търсачките използват тези маркери, за да разберат видео съдържанието и контекста. След като видеоклипът ви бъде оптимизиран, повечето сайтове, които може да използвате за хостване на вашите видеоклипове. Като YouTube, предоставят кодове за вграждане, които можете да поставите в HTML на уебсайта си. Това ще позволи на посетителите да гледат вашите видеоклипове направо на вашата страница, а не трябва да посетите видео сайта. Оптимизирайте името на файла на видеоклипа си точно както бихте направили с изображенията – тоест включвайки целеви ключови думи. Оптимизиращи новини. Всеки собственик на бизнес, който има уебсайт е издател. По същия начин всеки собственик на бизнес има капацитета да произвежда и докладва новини, свързани с индустрията. Независимо дали става дума за блог, секция за новини на уебсайт, или чрез социални мрежи и други канали за комуникация на марката. Оптимизирането на вашето новинарско съдържание може да помогне на вашата организация да бъде разпозната като проницателен източник на подходящи новини в индустрията.

Статични URL адреси и ключови думи

За да публикувате новинарско съдържание, което се класира заедно с други автентични новинарски сайтове. Ще трябва всяка статия да съществува на статичен URL – което означава, че всяка статия, която създавате, се създава на отделна страница на вашия сайт. Както всички други типове съдържание, вашите новинарски статии трябва да бъдат оптимизирани за ключови думи. Въпреки че основната част на статията ви трябва да включва съответните ви ключови думи, уверете се, че съдържанието ви не е прекалено оптимизирано. Освен това, ако вашата новина включва снимки или видео елементи, не забравяйте да оптимизирате всеки според указанията, описани по-горе. Заглавия. Заглавията на новините трябва да са интересни и да привличат вниманието на вашите читатели. Точно като уеб страница, която се класира в резултатите от търсачките, вие се стремите вашето новинарско съдържание да се класира високо в резултатите от новините. За да постигнете това, вашето новинарско съдържание ще трябва да има пълни метаданни, включително ключовите думи, към които сте насочени. Като цяло оптимизацията на съдържанието е неразделна част от процеса на разработване на съдържание и маркетинг и трябва да се третира като такава.