Мобилна версия на сайт

Ако четете тази статия, има вероятност вече да сте наясно колко е важно да имате удобен за мобилни устройства уебсайт. И се стремите да се уверите, че вашият предлага страхотно изживяване на мобилните потребители. Ние можем да ви научим как да направите това! Мобилна версия на сайт. За да направите уебсайта си удобен за мобилни устройства, ще трябва. Да изберете тема или шаблон, отговарящ на мобилни устройства. Направете изображенията и CSS възможно най-леки. Избягвайте Flas. Промяна на размера и разположението на бутона. Разпределете връзките си, използвайте голям и четим шрифт. Премахнете изскачащите прозорци. Тествайте редовно. Но първо, какво всъщност означава удобен за мобилни устройства? Когато говорим за удобен за мобилни устройства уебсайт. Ние говорим за показване на различна „версия“ на уебсайта Ви на посетителите, които разглеждат сайта Ви от мобилни устройства. За да им дадем по-добро изживяване. Има няколко начина, по които можете да постигнете това. Отзивчив дизайн – дизайнът на вашия уебсайт се настройва, за да се адаптира към размера на екрана. Независимо дали просто променяте размера на раздела на работния плот или сърфирате от мобилен телефон или таблет.

Мобилна версия на сайт и динамично обслужване

Динамично обслужване – на посетителите се показва различна, специално създадена версия на сайта, в зависимост от устройството, от което преглеждат. Мобилно приложение – в някои случаи е най-разумно да имате напълно отделно приложение за вашата мобилна аудитория. Въпреки че ако това е така, трябва също така да се уверите, че уебсайтът ви е готов за тези, които не искат да го изтеглят. Отзивчивият дизайн е минимумът, към който трябва да се стремите и това е, което Google препоръчва. Да не говорим, че е един от основните пътища, които можете да предприемете, за да направите уебсайта си по-достъпен. Въпреки това смятаме, че все пак си струва да редактирате допълнително вашия автоматично генериран мобилен сайт. В края на краищата вие искате да се стремите към фантастично мобилно потребителско изживяване, а не към „приемливо“ такова. Ако смятате, че мобилно приложение би работило за вашия сайт, препоръчваме да се свържете с разработчик, който може да ви помогне с това.

Удобен за мобилни устройства уебсайт

В настоящата епоха наличието на удобен за мобилни устройства уебсайт е абсолютна необходимост. Мобилните интернет браузъри най-накрая изпревариха настолните браузъри през 2015 година. Броят на посетителите на смартфони, които ще имате на сайта си, вероятно само ще се увеличава и увеличава. Ако някога сте били насочвани към сайт на телефона си без мобилна версия. Вероятно сте запознати с разочарованието, което изпитват някои мобилни потребители. Google вече започна да дава предпочитание на сайтове, работещи на мобилни устройства в резултатите от търсенето, като други търсачки го последваха. Ако търсите как да направите сайт удобен за мобилни устройства, може да се успокоите да чуете, че това може да бъде бърз и лесен процес. Всъщност има много лесни начини да направите уебсайта си удобен за мобилни устройства – прочетете и ги намерете по-долу. Наличието на удобен за мобилни устройства уебсайт означава, че има версия на вашия сайт, която се показва по-лесно на телефон или таблет. Това означава, че количеството съдържание, което се показва на вашата страница, пространството и размерът на бутоните. Дори формата на уебсайта се променя от настолната версия.

Какво включва мобилни устройства уебсайт

Сайтът, удобен за мобилни устройства, обикновено включва и по-удобни за докосване елементи за оптимизиране от устройства със сензорен екран. Тези промени в дизайна имат за цел да помогнат на мобилните зрители да намерят това, което търсят за секунди. Не само това, но и удобна за мобилни устройства версия ще помогне на уебсайта ви да се зарежда много по-бързо на телефони и таблетни устройства. Много собственици на бизнес използват философията за мобилни устройства, когато проектират своите сайтове. Това означава, че дизайнът и стартирането на мобилния сайт се извършват преди настолната версия. Ако все още не сте стартирали нито една версия на вашия сайт, може да искате да използвате тази методология. Ако успеете да накарате вашия сайт да работи на мобилно устройство, би трябвало да е лесно да преведете този успех на настолен компютър. Ако вашият сайт вече съществува в настолна версия, все още има някои лесни опции за оптимизация, които можете да разгледате.

Google Mobile Optimizer

Един от най-бързите и лесни инструменти в мрежата за мобилна оптимизация е малкият инструмент, създаден от Google. Google Mobile Optimizer първо ще провери дали съществува мобилна версия на уебсайта ви. Ако не го направи, той ще сканира вашия сайт и ще ви представи оптимизирана за мобилни устройства версия на вашия сайт. Със същите елементи, преоразмерени и пренаредени за по-добро гледане. Инструментът на Google прави сайт, който не може да се персонализира. Така че не се препоръчва за тези, които искат да създадат нещо излъскано и прецизно. Но ако имате нужда от сайт за бърза корица, докато работите върху нещо по-добро. В мрежата има малко по-бърз и по-лесен от впечатляващия инструмент на Google. Може да сте изградили текущия си сайт на популярен уебсайт за CMS като WordPress, Drupal. Joomla или някоя от многото други опции, налични онлайн. Ако сте го направили, може да има вградена функция, която позволява мобилна оптимизация.

Проверете вашия уеб конструктор

WordPress, например, има добавка, известна като WPTouch, която може да помогне за добавяне на персонализирано мобилно изживяване. WPTouch и много плъгини като него също предлагат допълнителни функции и услуги, специално разработени за мобилни уебсайтове и магазини за електронна търговия. Проверката на системната информация и настройки на тези CMS сайтове може да ви помогне да изберете тема, която е удобна за мобилни устройства и отзивчива. Ако сте изградили своя уебсайт чрез други доставчици на уеб разработка, трябва да проверите техните настройки. Мобилната оптимизация може да е част от това, което предлагат. Много популярни създатели на уебсайтове като SquareSpace или Wix позволяват лесна мобилна оптимизация. Те използват прост работен процес с плъзгане и пускане, което означава, че няма да се налага да пишете дори един ред код. Недостатъкът на тези създатели на сайтове обаче е, че тяхната популярност далеч надхвърля креативността и разнообразието на техните дизайни. Това означава, че може да се окажете със сайт, който изглежда и се чувства точно като много други, изградени в същия уеб конструктор. Това би било по-малко за предпочитане от този, който се откроява от другите.

Отзивчив дизайн на уебсайт

Отзивчивият уеб дизайн е един от ключовите начини как да направите сайта удобен за мобилни устройства. Това означава да проектирате уебсайта си по начин, който да може да се показва правилно и да се адаптира към различни мобилни устройства. По този начин тя върви ръка за ръка с мобилната методология. Въпросите, които ще трябва да си зададете, включват – какво съдържание е приоритетно за качване на мобилния сайт? Ако нещо не е жизненоважно за мобилния сайт, има ли все още достатъчно стойност, за да бъде на настолната версия? Отзивчивият дизайн създава най-добрата мобилна версия на сайта и след това увеличава сложността и функционалността с нарастването на размера на екрана. Вашият уебсайт трябва да се отвори и автоматично да се приспособи към размерите и разделителната способност на устройството, на което е бил достъпен. Това се прави чрез каскадните стилови таблици или накратко CSS. Различните браузъри ще изобразят страница с отделен набор от CSS инструкции.

Тестване на новата ви мобилна версия на уебсайта

След като актуализирате сайта си до нова тема, опитайте се да го посетите както на мобилни, така и на настолни устройства, за да тествате промените си. Най-добрият начин да тествате мобилността на вашия сайт е просто да го посетите сами и да навигирате наоколо. Анализирайте чувствата си – лесно ли е, приятно изживяване? Лесни ли са нещата за щракване и намиране? Ако искате обективно мнение, винаги можете да се обърнете към инструмента на Google Page Speed ​​Insight. Инструментът Insight ще разгледа вашия уебсайт и ще тества неговата производителност на различни устройства, като ви даде обективно усещане за качеството на избраната от вас тема. Ако вашият сайт проверява в личния ви преглед и с Google – поздравления! Вие официално направихте себе си и бизнеса си мобилно оптимизирани.

Свързани продукти

Новини

Seo, ► изработка на сайт, ► seo оптимизация