Сео стратегия.

Какво е сео стратегия. Стратегията за SEO е процесът на организиране на съдържанието на уебсайта по теми, за да се подобри вероятността от поява в резултатите от търсенето. По същество това е процесът, който следвате, за да увеличите максимално възможността да спечелите органичен трафик от търсачките. Наличието на SEO стратегия е важно, защото ви помага да останете на път, когато създавате съдържание. Вместо просто да създават това, което мисля, че хората търсят, вашата стратегия ще гарантира, че създавате съдържание, което хората са търсят. За маркетинга на съдържание SEO стратегия е от решаващо значение за пъзела. Тъй като именно на първо място ще се вижда съдържанието ви, особено на страниците с резултати от търсачките. Ако съдържанието ви е разпръснато и неорганизирано, ботовете на търсачките ще имат по-трудно време да индексират вашия сайт. Да идентифицират вашата област на власт и да класират страниците на вашия сайт.

Какво е сео стратегия?

Мобилна SEO стратегия. Мобилното SEO е важен фактор, който трябва да имате предвид, когато създавате цялостната си стратегия. Мобилната оптимизация включва гарантиране, че вашият сайт и съдържанието на сайта са достъпни за посетителите на мобилни устройства, така че те да могат да имат същото изживяване и да получават същата стойност като настолните браузъри. Мобилната оптимизация е изключително важна, тъй като Google практикува индексиране на мобилни устройства. Това означава, че вместо да обхожда сайт за настолни компютри, алгоритъмът ще използва мобилната версия на вашия сайт при индексиране и класиране на страници. Освен това 88% от заявките за търсене на Google в Европа се случват на мобилни устройства. Така че, с оглед на всичко, вашата SEO стратегия би била неефективна, без да дава приоритет на мобилната оптимизация.

Видове сео стратегия

Въпреки че това не е съвсем отделен процес, има различни съображения за мобилното SEO, като наблюдение на скоростта на страницата. Отзивчив дизайн на сайтове, локално SEO и създаване на висококачествено съдържание, независимо от устройството, на което се гледа. Оптимизаторите за търсачки са хора, които оптимизират уебсайтове, за да им помогнат да се класират по-високо и да получат повече органичен трафик. По същество SEO оптимизацията е високо специализирана стратегия за съдържание, което помага на бизнеса да открие възможности да отговори на въпроси, които хората имат за съответните индустрии. Съществуват три вида SEO, върху които SEO стратегът може да се съсредоточи: SEO на страницата: Тази SEO се фокусира върху съдържанието, което всъщност е на страниците на сайта и как да го оптимизирате, за да повишите класирането на уебсайта за конкретни ключови думи. SEO извън страницата: Тази SEO се фокусира върху връзки, насочени към уебсайта от други места в интернет.

Брой на препратки

Броят на препратките, които сайтът има от реномирани източници, ви помага да изградите доверие с алгоритми за търсене. Техническо SEO: Това SEO се фокусира върху вътрешната архитектура на уебсайта, като кода на сайта. Google се грижи точно за техническата настройка, както и за съдържанието, така че тази позиция е много важна за класирането. Имайте предвид, че всеки бизнес има различни цели, така че задачата на SEO е да проучи своята индустрия. Да определи за какво се интересува тяхната аудитория и да разработи стратегия, която да им даде това, което търсят. По-долу ще разгледаме някои стъпки, които можете да предприемете, за да сте сигурни, че вашата SEO стратегия ви настройва към успех.
– Създайте блог
– Направете списък с теми
– Стратегия за SEO съдържание
– Изградете страници за всяка тема
– Създайте план за изграждане на връзки
– Създайте последователен график за блогове
– Измервайте и проследявайте успеха на вашето съдържание
– Бъдете в течение на SEO новините и най-добрите практики
– Компресирайте медийни файлове, преди да ги качите на вашия сайт
– Направете списък с ключови думи с дълги опашки въз основа на тези теми.

Ключови думи

Ключовите думи са в основата на SEO, но те вече не са първата стъпка към постигане на органичен растеж. Вместо това първата стъпка е да направите списък с теми, към които искате да се обърне вашето съдържание. За начало съставете списък от около 10 думи и термини, свързани с вашия продукт или услуга. Използвайте инструмент за SEO, като инструмент за ключови думи на Google, Ahrefs, SEMRush или GrowthBar. За да проучите тези думи, да определите обема на търсенето им и да измислите варианти, които имат смисъл за вашия бизнес. Правейки това, вие свързвате тези теми с популярни ключови думи с къса опашка, но не отделяте отделни публикации в блога на тези ключови думи. Използвайки обема на търсене и конкуренцията като ваше измерване, можете да създадете списък с 10-15 ключови думи, които са подходящи за вашия бизнес и се търсят от целевите ви аудитории. След това класирайте този списък въз основа на месечния обем на търсене. Всяка от ключовите думи, които сте идентифицирали, се наричат ​​стълбове.

За какво служат стълбовете?

Стълбовете служат като основна поддръжка за по-голям клъстер от ключови думи с дълги опашки. Направете списък с ключови думи с дълги опашки въз основа на тези теми. По време на тази стъпка ще започнете да оптимизирате страниците си за конкретни ключови думи. За всеки стълб, който сте идентифицирали, използвайте инструмента си за ключови думи. За да идентифицирате пет до 10 ключови думи с дълга опашка, които се задълбочават в първоначалната ключова дума за тема. Например, ние редовно създаваме съдържание за SEO, но е трудно да се класираме добре в Google за толкова популярна тема само с тази абревиатура. Също така рискуваме да се конкурираме със собственото си съдържание, като създаваме множество страници, които са насочени към една и съща ключова дума – и потенциално едни и същи SERP. Следователно ние също създаваме съдържание за провеждане на проучване на ключови думи. Оптимизиране на изображения за търсачките, създаване на SEO стратегия и други подтеми в рамките на SEO чадъра.

Алгоритъм на търсачките

Това помага на бизнеса да привлече хора, които имат различни интереси и притеснения. В крайна сметка да създаде повече входни точки за хора, които се интересуват от това, което предлагате. Използвайте ключовите си думи с дълга опашка, за да създавате публикации в блогове или уеб страници, които обясняват конкретните теми в избраните от вас стълбове. Заедно всичките ви ключови думи с дълга опашка създават клъстер около тема на стълба. Алгоритмите на търсачките зависят от връзките между клъстерите, за да свържат потребителите с информацията, която търсят. Помислете за това по следния начин: колкото по-конкретно е вашето съдържание, толкова по-конкретни могат да бъдат нуждите на вашата аудитория. Като същевременно толкова по-вероятно е да превърнете този трафик в потенциални клиенти. По този начин Google намира стойност в уеб сайтовете, които обхожда. Страниците, които се ровят във вътрешната работа на обща тема, се разглеждат като най-добрия отговор на запитването на човек и ще се класират по-високо.

Изграждане на страници за всяка тема

Какво е сео стратегия. Що се отнася до уебсайтовете и класирането в търсачките, опитите да се класира една страница за няколко ключови думи може да бъде почти невъзможно. Използвайте темите за стълба, които сте измислили, за да създадете страница или публикация, която дава общ преглед на темата на високо ниво. Използвайки ключовите думи с дълги опашки, които сте измислили за всеки клъстер в стъпка две. Тези страници на стълбовете по същество могат да бъдат съдържание, където давате описание на основната тема и инструктирате читателите за подтемите. В крайна сметка броят на темите, за които създавате страници на стълбове, трябва да съвпада с вашите бизнес нужди, като броя продукти и предложения, които имате. Това ще улесни много вашите потенциални клиенти и клиенти да ви намерят в търсачките, без значение какви ключови думи използват.

Създаване на блогове

Блоговете могат да бъдат невероятен начин за класиране по ключови думи и ангажиране на потребителите на вашия уебсайт. В крайна сметка всяка публикация в блога е нова уеб страница и допълнителна възможност за класиране. Ако вашият бизнес все още няма блог, помислете за неговото създаване. Докато пишете всяка публикация в блога и разширявате своите клъстери, трябва да направите три неща: Не включвайте ключовата си дума с дълга опашка повече от три или четири пъти в цялата страница. Тъй като Google не разглежда точните съвпадения на ключовите думи толкова често, колкото преди. Всъщност твърде много екземпляри на вашата ключова дума могат да бъдат червен флаг за търсачките, които са пълнеж на ключови думи, за да спечелите класиране и те ще ви накажат за това. Второ, винаги се свързвайте със страницата на стълба, която сте създали за вашите теми. Можете да направите това под формата на тагове във вашата система за управление на съдържанието или като основен закотвен текст в тялото на статията.

Създаване на последователен график за блогове

След като публикувате всяка публикация в блога, свържете се с нея в страницата на родителския стълб, която поддържа подтемата. Свързвайки по този начин както стълба, така и клъстера, вие казвате на Google, че има връзка между ключовата дума long-tail и общата тема, за която се опитвате да се класирате. Какво е сео стратегия? Всяка публикация в блог или уеб страница, която създавате, не е задължително да принадлежи към клъстер теми. Също така има стойност при писането на допирни теми, на които вашите клиенти се интересуват, за да изградят авторитет с алгоритмите на Google. Имайки това предвид, поставете си точка за блогове поне веднъж седмично. Не забравяйте, че блоговете са предимно за вашата аудитория, а не за търсачките. Така че проучете целевия си пазар и пишете за неща, които ги интересуват. Може да е полезно да създадете стратегия за съдържание, за да останете последователни и фокусирани върху целите си.

Създаване на план за изграждане на връзки

Моделът на клъстера на теми е вашият път напред в SEO, но това не е единственият начин да накарате съдържанието на уебсайта ви да се класира по-високо, след като бъде създадено. Докато първите ни пет стъпки бяха посветени на SEO на страницата, изграждането на връзки е основната цел на SEO извън страницата. Изграждането на връзки е процесът на привличане на входящи връзки, наричани още обратни връзки към вашия уебсайт от други източници в интернет. Като общо правило сайтовете с повече правомощия, които връщат обратно към вашето съдържание, имат по-значително въздействие върху класирането ви. Отделете малко време за мозъчна атака на всички различни начини, по които можете да привлечете входящи връзки. Може би ще започнете, като споделите връзки с други бизнеси в замяна на връзки към техните собствени сайтове. Или ще напишете няколко публикации в блога и ще ги споделите в различни платформи на социални медии.

Компресиране на медийни файлове

Можете също така да се обърнете към други блогове за възможности за водене на блогове, чрез които можете да се свържете обратно към вашия уебсайт. Компресирайте медийни файлове, преди да ги качите на вашия сайт. Това е малка, но важна стъпка в процеса на SEO, особено за мобилна оптимизация. С нарастването на вашия блог или уебсайт несъмнено ще имате повече изображения, видеоклипове и сродни медии, които да поддържат вашето съдържание. Тези визуални активи помагат да се задържи вниманието на посетителите ви, но е лесно да се забрави, че тези файлове могат да бъдат много големи. Тъй като скоростта на страницата е решаващ фактор за класиране, важно е да следите размера на медийните файлове, които качвате на вашия сайт. Колкото по-голям е размерът на файла, толкова по-трудно е интернет браузърът да изобрази вашия уебсайт. Също така за мобилните браузъри е по-трудно да заредят тези изображения, тъй като честотната лента на техните устройства е значително по-малка.

Инструмент за компресиране на файла

Така че, колкото по-малък е размерът на файла, толкова по-бързо ще се зареди вашият уебсайт. Но как компресирате изображенията и все пак запазвате качеството? Какво е сео стратегия? Струва си да помислите за използването на инструмент за компресиране за намаляване на размера на файла, преди да качите изображения, видеоклипове и gifs. Сайтове като TinyPNG компресират изображения на едро, докато Squoosh на Google може да свие файлове с изображения до микроскопични размери. Независимо от това, че решите да компресирате носителя си, запазването на файлове в диапазона от килобайта е добро правило. Бъдете в течение на SEO новините и най-добрите практики. Подобно на маркетинга, пейзажът на търсачките се развива непрекъснато. Да останеш в крак с текущите тенденции и най-добрите практики е важна стратегия и има множество онлайн ресурси, които могат да ти помогнат да го направиш.

Съдържание на сайта

Измервайте и проследявайте успеха на вашето съдържание. Какво е сео стратегия? SEO оптимизацията може да отнеме много време и усилия и поради това ще искате да знаете дали вашата стратегия работи. Важно е да проследявате вашите показатели, за да разберете успеха на цялостния ви процес и да идентифицирате възможните области за подобрение. Можете да наблюдавате органичен трафик с помощта на предпочитания от вас инструмент за уеб анализ. Или да създадете свое собствено табло за управление с помощта на Excel или Google Sheets. Също така, проследяването на индексираните страници, реализациите. Възвръщаемостта на инвестициите и класирането ви в SERP може да ви помогне да разпознаете успеха си. Както и да идентифицирате области на възможности.

SEO процес

След като създадете вашата SEO стратегия, трябва също да изградите процес, за да продължите да оптимизирате за нови ключови думи и променящо се намерение за търсене. Какво е сео стратегия? Ето няколко стъпки, които можете да предприемете. Оптимизирайте исторически съдържанието си. Отделете известно време всеки месец за актуализиране на стари публикации в блогове с нова и актуална информация, за да продължите да се класирате в SERP. Можете също така да използвате този път, за да добавите всякакви най-добри практики за SEO. Които първоначално не са били адресирани, като липсващ текст на алтернативно изображение. Внимавайте за промяна на ключови думи и ново намерение за търсене. След няколко месеца проследете как се класират публикациите в блога ви и за кои ключови думи се класират. Това може да ви помогне да коригирате подзаглавия и да копирате, за да използвате новите намерения за търсене, от които вашата аудитория може да се интересува.

Съвети за сео стратегия

Добавете повече редакционна стойност към старото си съдържание. Понякога ще откриете, че публикацията е напълно остаряла. В този сценарий трябва да надхвърлите средната историческа актуализация на SEO и да я освежите напълно. Можете да направите това, като актуализирате неактуална информация и статистика. Включвайки нови раздели за допълнителна дълбочина и добавяйки кавички или оригинални данни. За да придадете повече публикации на трафика на публикацията. Създайте месечен план за съдържание. За да сте в крак с вашата SEO стратегия, може да е полезно да създадете и усъвършенствате месечен план за съдържание. Можете да го поставите в електронна таблица за да могат вашите екипи да ги проследяват. Списъкът по-долу е пример за месечен план за съдържание, който отчита горните стъпки. Месечен план за SEO. Отделете време за проучване на ключови думи, свързано с вашата индустрия. Избройте идеи за публикации в блога, които използват опортюнистични ключови думи.

Заключение за сео стратегия

Определете публикациите в блога, които могат да бъдат актуализирани или обновени. Идентифицирайте други SEO възможности, като празници. Избройте идеи за съдържание в отчет за статистика на търсенето. Задайте съдържание на вашия екип. Проследявайте напредъка в края на всеки месец. С месечен SEO план като този по-горе, плюс документ за проследяване като доклад за прозрения за търсене. Можете да изградите и изпълните ефективна SEO стратегия. Можете също така да идентифицирате и да използвате теми с ниско висящи плодове, за да обсъдите, свързани с вашата индустрия. Създайте стратегия, която поддържа вашите бизнес цели. Класирането в страниците за търсене може да бъде трудно. Макар да изглежда привлекателно да създавате съдържание, което е съсредоточено около ключови думи с голям трафик. Тази сео стратегия може да не ви помогне да постигнете бизнес целите си. Вместо това изберете да създадете SEO стратегия, която ви помага да отговорите на вашите индивидуални бизнес нужди, като увеличаване на придобиването на клиенти, за по-голям маркетингов успех.