Изграждане на връзки

Изграждането на връзки е процес на връщане на линкове от други уебсайтове към вашия уебсайт. Всички маркетолози и собственици на бизнес, трябва да се интересуват от изграждането на връзки за стимулиране на реферален трафик. Както и увеличаване на авторитета на сайта им. Защо да изграждате връзки? Алгоритмите на Google са сложни и винаги се развиват. Но обратните връзки остават важен фактор за това как всяка търсачка определя кои сайтове се класират за кои ключови думи. Изграждането на връзки е една от многото тактики, използвани в оптимизацията за търсачки. Тъй като връзките са сигнал към Google, че вашият сайт е качествен ресурс, достоен за цитиране. Следователно сайтовете с повече обратни връзки са склонни да печелят по-високи класирания. Има правилен и грешен начин за изграждане на връзки към вашия сайт. Ако се интересувате от дългосрочна жизнеспособност на вашия сайт и бизнес, трябва да се занимавате само с естествено изграждане на връзки.

Изграждане на връзки за уебсайтове

Това означава че е процес на печелене на връзки, вместо да ги купувате или по друг начин да ги постигате чрез манипулативни тактики. Те са известни още като черно SEO, това е практика която може да забрани вашия сайт по същество от резултатите от търсенето. Това означава, че естественото органично изграждане на връзки е труден отнемащ време процес. Не всички връзки са създадени равни: Връзка от авторитетен уебсайт, ще окаже по-голямо влияние върху класирането ви в SERP. Отколкото връзка от малък или новоизграден уебсайт, но висококачествените връзки се намират по-трудно. Това ръководство ще ви научи как да изграждате качествени връзки, които подобряват органичното ви класиране, без да нарушавате указанията на Google. Не забравяйте, че изграждането на връзки е наложително за постигане на високо класиране в органичното търсене.

Защо изграждането на връзки е важно за SEO

Изграждането на връзки е важно, защото е основен фактор за това, как Google класира уеб страниците. Google отбелязва, че: Като цяло уеб администраторите могат да подобрят ранга на своите сайтове, като увеличат броя на висококачествени сайтове, които водят към техните страници. Представете си, че притежаваме сайт, популяризиращ оборудване за турбокомпресори, което продаваме. Ние се конкурираме с друг производител на оборудване за турбокомпресори. Един от факторите за класиране, който Google ще разгледа, за да определи как да класира съответните ни страници е популярността на връзките. Докато горният пример предоставя общо визуално разбиране защо изграждането на връзки е важно, той е много основен. Той пропуска ключови фактори като: Доверието и авторитетът на свързващите страници. В SEO и оптимизиране на съдържанието на съответните обекти. Текстът на котвата на входящите връзки. За по-задълбочено обяснение, как се изчислява PageRank, прочетете тези ресурси:

Стратегии за изграждане на връзки

Страницата в Уикипедия по темата. Оригиналната хартия на Google PageRank. Задълбочено обсъждане на формулата зад PageRank. Най-важната концепция, която трябва да разберете, е че както казва Google. По-вероятно вашето съдържание да се класира по-високо за ключовите думи, към които насочвате, ако можете да накарате външни уебсайтове да се свързват с вашите страници. Прости стратегии за изграждане на връзки: Как да накараме други сайтове да ви свържат. Има няколко стратегии за изграждане на връзки, използвани, за да накарате външни уебсайтове да се свързват с вашите: Създаване и популяризиране на съдържание. Създайте завладяващо, уникално, висококачествено съдържание, което хората естествено ще искат да се позовават и да го свържат, и да разкаже на хората за него. Трябва да разпространите думата, преди да очаквате някой да намери вашето съдържание и да се свърже с него!

Други стратегии

Отзиви и споменавания. Поставете вашия продукт, услуга или сайт пред влиятелни лица във вашата индустрия, като популярни блогъри или хора с големи последователи в социалните медии. Връзки от Приятели и партньори. Помолете хората, които познавате и хората с които работите, да направят връзка към вашия сайт. Не забравяйте, че значимостта има значение; връзки от сайтове, които са в същата обща индустрия или ниша като вашия сайт, ще имат по-голяма стойност от връзките от случайни, несвързани сайтове. Изграждането на много връзки може да отнеме известно време, но бъдете търпеливи и не забравяйте, че преките пътища като закупуването на връзки са в противоречие с указанията на Google и могат да бъдат опустошителни за вашето SEO. Не рискувайте. Изградете безплатно връзки с вътрешно изграждане на връзки. Има лесен, подценяван начин за изграждане на връзки към страниците, за които се опитвате да подобрите класирането в търсачките. И това е метод, върху който имате пълен контрол:

Вътрешно изграждане на връзки

Когато се опитвате да накарате уеб страница да се класира, трябва да имате предвид няколко ключови фактора: Котов текст. Едно от най-важните неща, които търсачките вземат предвид при класирането на страница, е действителният текст, който свързващата страница използва, за да говори за вашето съдържание. Качество на свързващата страница. Друг фактор, който се взема предвид, е качеството на страницата, която изпраща връзката; търсачките позволяват връзки от висококачествени, надеждни страници да отчитат повече в повишаването на класирането, отколкото съмнителни страници и сайтове. Страница, към която е насочена връзката. Много пъти, когато хората говорят за вашия сайт, те ще се свързват с началната страница. Това затруднява отделните страници да постигнат високо класиране, тъй като за тях е толкова трудно да генерират собствен капитал за връзки. Това са всички елементи, които не можем да контролираме, опитвайки се да накараме други сайтове да се свързват с нас.

Съвети за изграждане на вътрешни връзки

Можем обаче да контролираме всички тези елементи чрез свързване към нашите собствени страници от нашето собствено съдържание. Ние можем: Да определим какъв текст за котва да използвате. Решение на коя страница да насочите този прикрепен текст. Уверете се, че качеството и съдържанието на свързващата страница са високи, тъй като това е нашата страница! Изграждането на външни връзки към вашия сайт е важно, но като фокусирате повече от усилията си върху оптимизирането на тези вътрешни връзки, можете да изградите качествени вградени връзки с богат текст за привързване към подходящите страници. Което ще ви осигури несравнимо увеличение на класирането безплатно! Инструменти и съвети за изграждане на вътрешни връзки. И така, как ще изградите тези страхотни вътрешни връзки? Е, можете да настроите система за свързване на вашите страници в няколко лесни стъпки:

Изследване на ключови думи

Изследване на ключови думи за изграждане на връзки. Първо, трябва да използвате инструмент за изследване на ключови думи. За да ви бъдат предложени множество ключови думи, които са едновременно подходящи и популярни. Присвояване на ключови думи към съдържание. След това трябва да групирате ключовите си думи стратегически, създавайки удобна за търсене информационна архитектура. Свързване на страници с помощта на целеви прикрепен текст. Последната стъпка е да приложите изследването на ключовите си думи към интелигентно взаимосвързване. Правите това, като се свързвате със съдържание, като използвате ключовите думи, които сте открили. Изпълнението на третия елемент е ключово. Трябва да сте сигурни, че се свързвате с правилните страници с правилния котва текст. Използвайте търсенето на вашия сайт. Намиране на страници на вашия сайт за връзка към нова страница. Когато създавате ново съдържание, искате да сте сигурни. Че можете да търсите в сайта си за споменавания на подобни варианти на ключови думи, които може да искате да свържете към тази страница.

Изграждане на връзки

Изграждането на връзки е процесът, чрез който получавате връзки, които насочват обратно към вашия уебсайт. С намерението да подобрите класирането на резултатите от органичното търсене. Въпреки че изграждането на връзки е една от последните стъпки от цялостната ви SEO стратегия, това не означава, че тя няма значение. Всъщност, поради честотата на актуализациите на Google и критериите, по които те класират резултатите, това вероятно е най-важната стъпка. Съдържанието на вашия уебсайт би могло да бъде оптимално и оптимизирано. Но освен ако не положите усилия за изграждане на качествени връзки, е малко вероятно търсачките да ви възнаградят с високо класиране. Едно от най-важните неща, които трябва да имате предвид по отношение на стратегията си за изграждане на връзки, е, че качеството цари над количеството.

Уеб директории

Уеб директориите осигуряват лесен източник за обратни връзки. Регистрирайки името и домейна на вашата компания в различни онлайн директории, вие също имате възможност да включите връзка към вашия сайт с минимални усилия и без никакви разходи за вас. Коментиране на блога. Сравнително бърз и лесен начин за връщане на връзки към вашия сайт е да намерите статии онлайн, които са подходящи и във вашата ниша. След това можете да изпратите коментар в отговор на статията и да вмъкнете връзка към вашия уебсайт, а понякога дори можете да поставите връзката в текст за закрепване. Публикуване в други сайтове. Публикуването на вашия сайт в други сайтове се отнася до процеса на изпращане на качествени статии в качествени блогове или уебсайтове и публикуване на статията с връзка към вашия сайт. Този конкретен метод за изграждане на връзки изисква търпение, умения и много внимание. Ако искате блогър да се съгласи да публикува вашата статия, трябва не само да създадете нещо, което си заслужава да бъде прочетено, но и да се докажете като гост блогър. В наши дни спамерите са твърде често срещани.