Вътрешен и външен линк билдинг.

Защо външните и вътрешните връзки са важни за SEO? Вътрешен и външен линк билдинг. За да имате силна SEO стратегия за вашия уебсайт, ще трябва да разберете. Каква е разликата между вътрешна връзка и външна връзка и как те могат да подобрят вашата SEO стратегия. Използването на подходящи вътрешни и външни връзки на вашия сайт в крайна сметка ще подобри видимостта при търсене и ранга на вашия уебсайт. Опознаването на сайта на вашата структура на връзките от тази публикация може да помогне на съдържанието ви да се покаже по-високо в класирането. Вътрешните връзки са хипервръзки на една страница от вашия сайт, които насочват читателя към целева страница на вашия сайт. Докато външната връзка е хипервръзка, която насочва читателя към реномирана страница на друг уебсайт. Външните връзки може да изглеждат контраинтуитивни. Но Вие не искате клиентите да кликват върху връзки, които ги насочват далеч от вашия сайт. Въпреки това, свързването към надежден материал от авторитетни сайтове. А не сайтове, възприемани като спам ви помага да изглеждате като авторитет. Това може да помогне на Google да разбере какво е съдържанието ви за SEO цели.

Вътрешен и външен линк билдинг

Важно е да имате предвид, че други сайтове за различни компании могат също да предоставят външни връзки към вашия уебсайт в собственото си съдържание. Например, ако публикувате публикация в блог с полезно съдържание, друга компания може да направи връзка към този URL като източник за собствен блог. Тези два типа връзки към вашия сайт са ключови, тъй като повишават класирането ви в резултатите от търсенето с Google. Какви са предимствата на вътрешните връзки? Вътрешните връзки помагат на зрителя да остане по-дълго време във вашия уебсайт. Като цяло те осигуряват положително потребителско изживяване. Това може да ги насърчи да станат клиенти или последователи. Тези връзки са по-достъпни за зрителите и повишават авторитета на вашите страници и сайт като цяло. Вътрешните връзки често се използват като призив за действие. Например, те могат да подканят зрител да прочете или да научи повече за дадена тема, като щракне върху вътрешната връзка. Или да помолят зрител да се свърже с вас или да насрочи посещение.

Предимства на вътрешното свързване в SEO

Видимостта и класирането на вашия уебсайт в търсачката могат да бъдат подобрени чрез добавяне на вътрешни връзки. Текстът на котва и текстът на хипервръзката, трябва да бъде конкретна и описателна ключова дума. Която ще помогне на бота на търсачката да обхожда по-добре или да разбере вашата страница и нейния контекст. Вътрешните връзки ще помогнат на ботовете да намери и други уеб страници на вашия сайт. Страница, която е лесна за навигация за потребители и ботове на търсачките ще се индексира правилно. Това означава, че страницата ще бъде добавена към колекцията от уеб страници на търсачката, за да може вашият сайт да бъде намерен. Какви са предимствата на външните връзки? Качеството и количеството на външните връзки, които използвате, са от голямо значение. Добавянето на надеждни и информативни връзки към уебсайтове с високо качество към страниците ви ще ви помогне да подобрите доверието на вашия уебсайт. Докато добавянето на некачествени спам връзки ще навреди на вашия сайт. Свързването към външни уебсайтове няма да навреди на ранга на вашата страница. Стига съответното съдържание, към което правите връзки, идва от авторитетни сайтове.

Външни връзки

Външната връзка е по-ценна, ако води към популярни и подходящи страници, които са високо класирани и свързани със съдържанието на вашата уеб страница. Ценните външни връзки също ще помогнат за подобряване на авторитета на вашия уебсайт, като предоставят на зрителя препратки. Всеки път, когато правите връзка към друг сайт, този сайт ще види, че правите връзка към тях. След това е най-вероятно те да върнат услугата, като се свържат към вашия сайт в съдържанието си. Външните връзки, понякога наричани изходящи връзки, връзки от други уебсайтове, които се свързват към вашия сайт. Те допълнително подобряват доверието към вашия сайт, тъй като доказват че съдържанието на вашият сайт е много ценно. Външните връзки са чудесен начин да се свържете, да създадете връзки в света на съдържанието и дигиталния маркетинг, както и да изведете съдържанието си там. Този тип външна връзка е чудесен източник на безплатен трафик за вашия уебсайт и както бе споменато по-горе е решаващ елемент от алгоритъма на търсачката на Google.

Връзки NoFollow и DoFollow

Искате да имате външни връзки на вашия сайт. Но също така искате да изградите входящи връзки, за да помогнете с цялостния авторитет на вашия сайт като част от вашата стратегия за изграждане на връзки. Забележка към уеб администраторите: терминът връзка без следване означава, че макар да носи трафик от препратки към вашата страница, тя носи малка или почти никаква стойност в очите на търсачката. Това се използва като част от SEO стратегия, ако даден сайт се притеснява от прекомерната употреба на външни връзки и иска да избегне наказание. Тази типична практика се използва за високо авторитетни сайтове, които са склонни да имат много външни връзки на сайта си. Въпреки това, не използвайте връзка nofollow за вътрешни връзки. От друга страна, връзките направи и следвай казват на търсачката да следва връзката и свързания сайт, създавайки това, което се нарича сок от връзки. Link juice е терминът, използван в света на SEO за обозначаване на стойността или собствения капитал, прехвърлени от една страница или сайт на друга. Тази стойност се предава чрез хипервръзки. Търсачките виждат връзките като гласове от други уебсайтове, че вашата страница е ценна и след това популизират вашия сайт.

Управление и оптимизиране на вашите връзки

В Google Search Console има отчет за връзки, както за външни така и за вътрешни връзки. Можете да видите кои са най-добрите страници, които външните уебсайтове свързват към вашия уебсайт. За отчета за вътрешни връзки той посочва общия брой връзки, които всяка страница има във вашия уебсайт. Някои SEO технологии могат също да предлагат функции като анализ на вътрешни връзки. Управление на връзки за подобряване на вашето SEO. Има много фактори, които трябва да се вземат предвид, когато търсачките като Google имат властта да определят факторите за класиране и по този начин са по-видими за зрителя. Вътрешните и външните връзки са важен компонент от силната SEO стратегия и помагат за повишаване на силата за SEO класиране. Може да отнеме време, за да овладеете този процес на оптимизиране на изграждането на връзки, но усилията ще си заслужават. Ще увеличите трафика към сайта си и ще подобрите ранга на сайта си на страницата с резултати на търсачката.

Свързани продукти

Новини

Seo, ► изработка на сайт, ► seo оптимизация